پروانه دم قهوه ای آفت جنگل های ارسباران چیست؟ + عکس
پروانه دم قهوه ای آفت جنگل های ارسباران چیست؟ به همراه عکسی از پروانه دم قهوه ای و مشخصات آن همچنین اطلاعات تکمیلی درباره این آفت اینجا. مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور گفت: آفت «پروانه دُم قهوهای» در جنگلهای ارسباران و مناطق جنگلی شهرستان اهر واقع در روستاهای افیل، بهل و گوراوان حالت طغیانی دارد.
داور نامدار در بازدید از روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» در جنگلهای فندقلوی شهرستان اهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهر اظهار داشت: از هفتههای گذشته گزارشاتی مبنی بر اینکه آفت «پروانه دُم قهوهای» در جنگلهای ارسباران و مناطق جنگلی شهرستان اهر واقع در روستاهای افیل، بهل و گوراوان حالت ظغیانی دارد و از همکاران خواستیم تا اقدامات لازم توصیهای از سوی کارشناسان گیاه پزشکی را انجام دهند.
وی از تامین اعتبارات مورد نیاز برای مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» در جنگلهای ارسباران و مناطق جنگلی شهرستان اهر خبر داد و افزود: توقف عملیات مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» به خاطر نبود اعتبارات را اصلاً قابل قبول نمیدانیم و هرچه نیاز به اعتبار داشته باشد را تامین میکنیم از اینرو پیمانکار جهت انجام عملیات مبارزه تعیین و از پیمانکار خواستیم تا برای تسریع در مراحل مبارزه با این آفت بر نیروهایش بیفزاید.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور ادامه داد: هدف ما از بازدید از روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» این بوده تا از نزدیک در جریان امور باشیم و در این میان پیمانکار مربوطه توانسته انتطارات را برآورده کند که میتوان گفت روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» قویاً و با جدیت پیگیری میشود.
نامدار بابیان اینکه از مدیریت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی خواستهایم تا روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» در این استان دنبال شود، گفت: اعتبارات مورد نیاز جهت عملیات مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» تامین میشود.
وی تصریح کرد: جنگلهای ارسباران با آنکه در بین مناطق جنگلی کشور از مساحت کمی برخوردار بوده ولی اهمیت ویژهای دارد چراکه جنگلهای ارسباران و مناطق جنگلی شهرستان اهر از تنوع زیستی برخوردار است و حفظ و حراست از آن جزو اولویتهای نخست سازمان جنگلهای کشور است و ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی بر این موضوع اهتمام دارند به عبارتی اجازه نمیدهیم درختی در جنگلهای ارسباران قطع و یا تخریب از ناحیه سودجویان و آفات صورت گیرد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور بر لزوم هوشیاری مردم منطقه و دستگاههای ذیربط در رابطه با حفظ و حراست از جنگلهای ارسباران تاکید کرد و گفت: ما بر برخورد با متخلفان حوزه جنگلی که به هر نحوی بخواهند به جنگلهای کشور از جمله ارسباران آسیب برسانند اهتمام داریم و این اجازه را قطعاً نخواهیم داد.
نامدار با ذکر اینکه شیوع آفات در جنگلها جزو اکوسیستم محسوب میشود، ابراز داشت: شیوع آفات در جنگلهای ارسباران حدی دارد و اگر طغیان کند یا بخواهد ضربه بر پیکره جنگل وارد سازد بدون اغماض ورود میکنیم یا اگر در مبارزه با آفات محلول پاشی دستی هم به دلیل کوتاه بودن زمان جاوبگو نباشد یقیناً گزینههای بعدی جهت محلول پاشی سریع را بررسی و عملیاتی میکنیم.
وی اضافه کرد: محلول استفاده شده در روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» با محیط زیست سازگار بوده و مواد شیمیایی که به محیط زیست آسیب میرساند مورد استفاده قرار نمیگیرد چون ما وظیفه حفاظت از مراتع و جنگلها را داریم لذا بایستی از همکاران ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی که بر اساس پروتکلهای زیستی سازمان جنگلها در این موضوع عمل کردند.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور با تاکید بر اینکه جنگلهای فندقلو در مابین استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل واقع شده است، یادآور شد: از روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» از مناطق جنگلی استان اردبیل نیز بازدید خواهیم داشت چراکه باید روند مبارزه با آفت به صورت همزمان در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل اجرا شود.
نامدار با قدردانی از فعالان محیط زیست و افرادی که دغدغه حفظ محیط زیست و جنگلها و مراتع را دارند خاطرنشان کرد: به حساسیت فعالان فضای مجازی که از ما و همکارانمان حفاظت از جنگلها و مراتع و محیط زیست را مطالبه میکنند احترام میگذاریم و به کمکهایشان نیازمندیم و در عین حال که مطالبهگری میکنند به یاری همکارانمان بیایند چون حفظ محیط زیست نیاز به همراهی تمامی اقشار دارد.
وی در پایان تاکید کرد: ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی هر آن میزان که از سازمان جنگلهای کشور برای مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوهای» درخواست کرده با آن موافقت کرده و ابلاغ میکنیم.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |