گفتگو

گفتگو با نادر فقیه زاده طراح خودروی کمپانی بی ام دبلیو

مجله اینترنتی کولاک ، احسان فرشتیان 

نادر فقیه زاده طراح ایرانی، ساکن کشور آلمان و جزء طراحان اصلی در کمپانی بی ام دبلیو (BMW) است. او در مصاحبه ای گفت: اگر از سوی کمپانی های خودرو در ایران از من دعوت شود، با کمال میل می پذیرم.

 

بیوگرافی نادر فقیه زاده

“نادر فقیه‌ زاده” در سال ۱۳۵۵ به دنیا آمده است. او در ۱۰ سالگی به همراه خانواده اش به آلمان سفر کرد و اکنون در شهر مونیخ زندگی می کند. دلیل مهاجرت خانواده اش شغل پدرش بوده است. پدر نادر در کنسولگری سفارت ایران در آلمان شاغل بوده است. او مدرسه اش را در آلمان ادامه داده و سپس وارد دانشگاه شد.

بیوگرافی نادر فقیه زاده

از آنجایی که نادر به طراحی علاقه داشت، با ورود به رشته مربوطه (طراحی وسایل نقلیه) درس خود را در دانشگاه “فورتزهایم” به پایان رساند. در سال ۱۹۹۶ فوق لیسانس در رشته طراحی را دریافت کرد. موضوع پایان نامه اش در مورد ساخت خودروهای قابل پرواز بود که در سال ۲۰۰۱ میلادی، به طور جدی به این موضوع پرداخت. نادر در سال ۱۹۹۶ اولین دوره را در کمپانی مرسدس بنز، جهت آموزش های لازم را گذراند. بعد از گذشت مدتی، نادر در طراحی های خود نظر بسیاری از صاحب نظران را در کمپانی های مختلف به خود جلب کرد.

آغاز فعالیت نادر فقیه زاده

نادر فقیه زاده

نادر فقیه زاده پس از پشت سر گذاشتن دوره های تحصیلی، در نمایشگاه های مختلف دانشجویی، جهت ارائه ایده هایشان حضور داشت. در همین دوران کمپانی بی ام دبلیو (BMW) و پورشه او را دعوت به همکاری کردند. علاقه شدید نادر به ماشین (BMW) دلیل محکمی بود برای پذیرفتن این دعوت و در این کمپانی شروع به فعالیت کرد. پس از مدتی آموزش های لازم، او به طور حرفه ای کار خود را آغاز کرد. از جمله هنرهای ماندگار و قابل توجه اش در طراحی بی ام دبلیو سری ۷ بود که نظر بسیاری را به خود جلب کرد. از دیگر طراحی های جذاب نادر فقیه زاده، به طراحی خارجی سری های ۶ از بی ام دبلیو می توان اشاره کرد.

بیوگرافی نادر فقیه زاده

از نظر نادر نمای یک اتومبیل علاوه بر ظاهر قدرتمند، ظرافت هایی نیز باید داشته باشد که ترکیب این خصوصیات می تواند یک اتومبیل لوکس را به طرفداران تحویل دهد. نادر فقیه زاده تا به امروز طراحی “BMW7 و سه سری از مدل های “BMW6 را به عهده داشت. نادر تمایل زیادی به فعالیت در خودروسازی های داخل ایران دارد. او در این رابطه گفته است: “چنانچه از سوی خودروسازی های ایران از من دعوت به همکاری شود، با کمال میل می پذیرم.”

مصاحبه با نادر فقیه زاده، طراح بی ام دبلیو (BMW)

نادر فقیه زاده

مصاحبه زیر توسط سایت “BMWBLOG” با طراح ایرانی نادر فقیه زاده صورت گرفته است. در تیتر این مصاحبه چنین ذکر شده است: “در ماه گذشته فرصتی فراهم شد تا با نادر فقیه زاده مصاحبه ای داشته باشیم. البته این اولین مصاحبه ما با نادر فقیه زاده نیست و قطعا آخرین مصاحبه نیز نخواهد بود.”

چه زمانی وارد کمپانی “بی ام دبلیو” (BMW) شدید؟

نادر: بعد از به پایان رساندن تحصیلات دانشگاهی مشغول کار شدم. ابتدا به عنوان طراحی پیشرفته و سپس طراحی داخلی و خارجی کار خود را ادامه دادم.

 از خوبی ها و بدی ها در کار خود در کمپانی بزرگ “بی ام دبلیو” برای ما توضیح دهید!

نادر: در این مکان تمام امور دقیق و کاملا حرفه ای پیش می رود و هر کس در راستای تخصص خود قدم بر می دارد. فعالیت در بخش تخصصی در کار ما یک اصل و به صورت الگو برای تمامی پرسنل ها است. چرا که فعالیت تخصصی و حرفه ای در یک بخش بسیار تاثیر گذارتر از فعالیت یک شخص در بخش های گوناگون خواهد بود. من بر این باور هستم که فعالیت یک پرسنل در چند بخش کیفیت و خروجی مطلوب نخواهد داشت. اما سختی کار طراح در این است که در تمامی بخش ها باید استاندارد نظر خود را به اثبات برساند تا ایده اش به مرز تولید برسد. از سوی دیگر بحث رقابت و تشابه سازی با خودروهای دیگر است که یک طراح برای متفاوت بودن مراحل سختی را پشت سر می گذارد.

بیوگرافی نادر فقیه زاده

 آیا  طراحی اتومبیل هدف طولانی مدت شما بوده است یا به طور تصادفی وارد این رشته شدید؟

نادر: من از دوران کودکی مانند اکثر پسر بچه ها علاقه خاصی به ماشین داشتم. در ذهن خود مدل های گوناگون از طرح های مختلف در نظر داشتم که البته از واقعیت به دور بودند. اما هیچ اطلاعی در رابطه با وجود این رشته نداشتم.

دلیل ورود شما به کمپانی (BMW) چه بود؟

نادر: دوران دانشجویی و شرکت در نمایشگاه های مختلف باعث شد که خلاقیت و ایده های خود را بتوانم به اجرا بگذارم. در همان دوران از دوکمپانی “بی ام دبلیو” و “پورشه” دعوت به کار شدم. از آنجایی که علاقه بیشتر من به “بی ام دبلیو” بود این دعوتنامه را پذیرفته و شروع به فعالیت کردم.

 

منبع:bmwblog / autoevolution

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا