پخت نان پنجره ای به روشی ساده و آسان در خانه
نان پنجره ای یکی از شیرینی های قدیمی ایرانی است و با توجه به اینکه پخت آن مانند دیگر شیرینی ها نیاز چندانی به مهارت ندارد، اغلب خانم های ایرانی لااقل یک بار پختن این نوع شیرینی را امتحان کرده اند.
مواد لازم برای نان پنجره ای
- نشاسته :۳ قاشق سوپخوری
- آرد برنج :۱ قاشق سوپخوری
- آرد :۴ قاشق سوپخوری
- تخم مرغ :۵ عدد
- گلاب :۲ قاشق سوپخوری
- شیر :۱ فنجان
- پودر پسته :به اندازه نیاز
- پودر شکر :به مقدار لازم
- روغن :به میزان لازم
دستور تهیه نان پنجره ای
برای درست کردن نان پنجره ای باید نشاسته ، گلاب ، آرد برنج و آرد گندم را به همراه شیر با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
سپس تخم مرغ را یکی یکی به مواد مخلوط شده اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیری نرم و یکدستی به وجود بیاید.اگر خمیر نان پنجره ای کمی سفت شد به آن مقداری آب یا شیر اضافه کنید.
در ظرفی به مقدار کافی روغن بریزد تا با حرارت ملایم مغز روغن به آرامی داغ شود . روغن باید به مقداری باشد که تمامی سر قالب را بگیرد.بعد قالب نان پنجره ای را در روغن داغ قرار دهید و بعد در خمیر نان پنجره ای بزنید به طوری که خمیر ۲ میلی متر از سرقالب بیرون بزند. بعد قالب را خیلی سریع در حد یک لحظه در روغن نگه دارید تا خمیر خودش را بگیرد و با یک تکان از قالب جدا شود. و وقتی که در داخل روغن سرخ و طلایی رنگ شد آن را برگردانید تا آن طرف دیگر شیرینی هم سرخ شود.سپس با کفگیر آن را بیرون بیاورید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
تمام خمیر شیرینی را به همین شکل در روغن سرخ کنید و در آخر روی شیرینی های خنک شده پودر شکر و پودر پسته بریزید و در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
نان پنجره ای خانگی
روغن را در ظرف دیگر ریخته و داغ کنید قالب نان پنجره ای را در روغن داغ قرار دهید(روغن باید تمامی سرقالب را بگیرد). سپس آن را در مایع خمیری بزنید، طوری که خمیر نان پنجره ای به اندازه ۲ میلی متر از سر قالب بیرون باشد. بعد قالب را یک لحظه در روغن داغ نگه دارید. وقتی که خودش را کمی گرفت با یک تکان نان پنجره ای در روغن رها می شود. وقتی سرخ و طلایی رنگ شد، آن را بر گردانید تا آن طرف نان هم کمی سرخ شود. سپس آن را با کفگیر بر دارید تا روغن اضافی آن خارج شود.
خمیر نان پنجره ای را گاهی به هم بزنید تا یک دست باشد از تمامی مواد به این صورت نان پنجره ای تهیه کرده و پس از خنک شدن شیرینی ها پودر شکر را با الک روی آنها بپاشید. سپس با کمی پودر پسته سطح شیرینی ها را تزئین کنید و با چای به عنوان عصرانه سرو کنید.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |