آش ماست یکی از آش های سنتی ترک ها است که معمولا در غروب سیزده بدر آن را تهیه می کنند. این آش طعم و مزه خوبی دارد و به راحتی می توایند آن را تهیه و در مهمانی های خود به عنوان پیش غذا استفاده کنید. از این آش برای افطاری در ماه رمضان نیز می توانید استفاده کنید و لذت ببرید. امروز در کولاک طرز تهیه آش ماست را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
سبزی آش | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۱ پیمانه سر خالی |
برنج دودی | ۱ ق مربا خوری |
نخود | ۱ و ۱/۲ پیمانه |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۱ بوته |
ماست | ۲ لیوان |
کشک | ۱ ق غذا خوری |
نعنا و پیاز داغ | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه آش ماست
مرحله اول: پخت نخود و خیساندن برنج
نخود را از شب قبل در مقداری آب ریخته و کنار بزارید تا خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود. سپس نخود را همراه مقداری آب در یک قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید تا به خوبی پخته شود. برنج را نیز پاک کرده و در مقداری آب ریخته و بزارید خیس بخورد. پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید سپس در یک قابلمه مقداری روغن ریخته و بزارید پیاز ها در آن تفت بخورد و سبک شود.
مرحله دوم: اضافه کردن سبزی آش
زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید سپس نخود پخته شده و برنج ساده و دودی خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و بزایرد برنج نیم پز شود. سبزی را پاک کرده و بشورید سپس خرد کنید و به آش اضافه کنید و نیم ساعت اجازه دهید آش بپزد.
مرحله سوم: اضافه کردن ترکیب ماستی
سیر را به گوشکوب یا رنده له کنید و در یک ظرف ریخته و به آن کشک و ماست را اضافه کنید سپس نمک را افزوده و هم بزنید. از آش تهیه شده در ظرف سرو بریزید و ترکیب ماست و سیر تهیه شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و پیاز داغ را همراه نعنا داغ به آش اضافه کرده و هم بزنید سپس نوش جان کنید.
فوت و فن های طرز تهیه آش ماست
- بهتر است برای تهیه این آش از ماستی که یک مقدار ترش است استفاده شود.
- این آش به دلیل داشتن ماست به صورت ولرم سرو می شود و نباید خیلی داغ باشد.
- برای تزیین روی این آش می توانید از ماست و پیاز داغ استفاده کنید.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |