آموزش آشپزی

طرز تهیه نان خرمایی خانگی ساده و بزرگ به روش کرمانشاهی

دستور پخت نان خرمایی با آرد گندم

نان خرمایی یکی از نان های مقوی و خوشمزه است که در اکثر شهر های ایران تهیه می شود و طعم بینظیری دارد. از این نان خرمایی می توانید به عنوان عصرانه همراه چای یا در ماه رمضان برای افطاری یا سحری میل کنید. امروز در کولاک طرز تهیه نان خرمایی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد نان فانتزی یا قنادی ۲ تا ۲ و ۱/۲ پیمانه
خمیر مایه ۱ و ۱/۲ ق چای خوری
آب ولرم ۱/۴ پیمانه
شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
شکر ۱ ق چای خوری
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
وانیل ۱/۴ ق چای خوری
زعفران دم کرده غلیظ ۱  ق چای خوری
شیر خشک ۲ ق غذا خوری سر پر
تخم مرغ ۱ عدد

مواد لازم برای تهیه مواد میانی

خرما ۳۰۰ گرم
پودر هل و دارچین مقداری
کره ۲۰ گرم
گردو به میزان دلخواه

طرز تهیه نان خرمایی

مرحله اول: تهیه خیمر مایه

خمیر مایه و شکر را همراه آب در یک کاسه بریزید و هم بزنید سپس صبر کنید تا عمل بیاید. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و به آن روغن و شیر را اضافه کنید سپس وانیل و شیر خشک را نیز اضافه کنید. در ادامه زعفران و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن آرد

آرد را کم کم اضافه کنید و با همزن تا جایی که می شود هم بزنید سپس با دست مواد را هم بزنید. یک سطح صاف را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید سپس در یک کاسه چرب شده به مدت یک ساعت استراحت دهید.

مرحله سوم: تهیه مواد میانی

خرما ها را از هشته جدا کرده و با پشت قاشق یا میکسر آن را له کنید و در یک کاسه بریزید سپس به آن پودر هل و دارچین را همراه کره و گردو خرد شده بیفزایید و مواد را خوب مخلوط کنید. سپس مواد به گلوله های کوچک اندازه گردو تبدیل کنید و در یک سینی بچینید. بعد از استراحت خمیر از آن گلوله های ۳۰ گرمی تهیه کنید و با دست گرد کنید.

مرحله چهارم: پخت نان خرمایی در فر

خمیر ها را مقداری باز کنید و مواد خرمایی را در آن قرار دیهد و خمیر را جمع کرده و به دلخواه روی آن مهر با شکل دلخواه بزنید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید. نان خرمایی ها را در سینی فر چیده و از مقداری زرده تخم مرغ هم زده برای رومال کردن آن استفاده کنید سپس آن را در فر با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.

فوت و فن های طرز تهیه نان خرمایی

  1. آرد را حتما کم کم اضافه کنید چون ممکن است به این میزان آرد احتیاجی نباشد و نان شما سفت شود.
  2. به جای روغن می توانید از کره استفاده کنید که باعث ترد و خوش عطر شدن نان شما می شود.
  3. شما می توانید شیر خشک را حذف کنید اما استفاده از شیر خشک باعث می شود نان خرمایی شما یک بافت نرم و ترد داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا