اخبار داغ

آیا سیل فروردین ۹۸ آثار باستانی ایران را نابود می کند ؟

مجله اینترنتی کولاک :‌ در روز های آغازین سال ۹۸ بارش های متوالی باران و وقوع سیل در نقاط مختلف ایران موجب شوکه شدن بسیاری از ایرانیان شده است .

سیل در بسیاری از شهر های ایران که دارای آثارباستانی با قدمت چند هزار ساله هستند رخ داده و موجب نگرانی بسیاری از هموطنان گشته است .

برخی تصور کردند که با وقوع سیل آسیب های جبران ناپذیری به آثار باستانی وارد شده است .

 

اوضاع تخت جمشید بعد از سیل :

این سازه که سال ها پیش توسط اجداد ما بنا شده و قدمتی چند هزار ساله دارد با معماری دقیق و با ظرافت در این حادثه هیچگونه آسیبی ندیده است .

تخت جمشید یا پارسهام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان، پیوسته پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌است. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌است و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بوده‌است. در نخستین روز سال نو گروه‌های زیادی از کشورهای گوناگون به نمایندگی از ساتراپی‌ها یا استانداری‌ها با پیشکش‌هایی متنوع در تخت جمشید جمع می‌شدند و هدایای خود را به شاه پیشکش می‌کردند .

در ادامه عکسی از تخت جمشید بعد از اتمام سیل ، مشاهده می نمایید :

 

یکی از ستون های پل کشکان نابود شد

یکی از ستون‌های پل هزارساله کشکان در کوهدشت لرستان بر اثر سیل تخریب شده است . در ادامه کلیپ این حادثه غم انگیز را مشاهده کنید :

 

 

این بنای عظیم تاریخی در ۵۰ کیلومتری جنوب شهرستان خرم آباد در مسیر شهرستان کوهدشت بر فراز رودخانه کشکان واقع شده است.

مدیر پایگاه پل های تاریخی استان لرستان دراین خصوص می گوید: پل کشکان یکی از بزرگ‌ترین پل‌های ایران و جهان محسوب می‌شود و بقایای آن متعلق به دوره هخامنشیان و ساسانیان و دارای قدمتی هزار ساله است.

ˈعلی جعفر مصطفی نژادˈ افزود: این پل در محور باستانی و تاریخی راه شاهی هخامنشیان یعنی از شوش به سمت هگمتانه قرار دارد و بر روی رودخانه بزرگ و سرکش کشکان ساخته شده است.

وی گفت: پل کشکان دارای بیش از ۱۴ پایه بزرگ و بیش از ۳۵۰ متر طول است که ارتفاع پل در سمت شرقی به بیش از ۲۵ متر می‌رسد و دارای آب شکن‌های بیضی شکل و بزرگی است.

وی اظهار داشت: مصالح این پل بیشتر سنگی است و سنگ‌های به کار رفته در آن از نوع پات تراش است که به شکل معمارانه تراش خورده و به کار گذاشته شده اند.
وی ادامه داد: این پل با شکوه، عظمت، اقتدار و صلابتی خاصی که دارد نظر هر بیننده‌ای را جلب کرده و مانند نگینی ارزشمند و در خور توجه در لرستان می درخشد.

 

سیل به آرامگاه کوروش رسید

بس از رسیدن سیل به استان فارس و افزایش میزان بارش ها سیل به نزدیکی آرامگاه کوروش نیز رسید ،‌اما خوشبختانه این بنای تاریخی هیچ گونه آسیبی ندیده است  .

 

آرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشی ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر است، بنایی بی‌پیرایه ولی با معماری منحصربه‌فرد، در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ‌های پاسارگاد است.

این بنا از همه سوی دشت مرغاب پیداست، به‌ویژه اگر از سمت جنوب غربی از راه باستانی گذر کنیم و از تنگه بلاغی وارد دشت شویم، نخستین چیزی که جلب توجه می‌کند آرامگاه کوروش است.

این اثر در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد تحت شماره ۱۱۰۶ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا