انواع شیرینی و کیک

طرز تهیه باقلوا لوزی قزوین (باقلوا پرچمی) ویژه نوروز مرحله به مرحله

باقلوا لوزی یا باقلوا پرچمی یکی از باقلواهای اصیل و پرطرفدار قزوینی است. این شیرینی به دلیل طعم و مزه دلچسب آن یکی از سوغاتی های مهم شهر قزوین نیز محسوب می شود. شاید فکر کنید تهیه این باقلوا در خانه امکان پذیر نیست اما با رعایت چند نکتنه می توانید به راحتی یک باقلوا امروز در کولاک طرز تهیه باقلوا لوزی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

روغن جامد ۱/۴ لیوان
آب ولرم به میزان لازم
آرد به میزان لازم
پودر بادام ۳۷۵ گرم
پودر قند ۳۷۵ گرم
زعفران ۱/۲ ق چای خوری
پودر هل کمی
پودر پسته ۱۰۰ گرم
روغن ۳ ق غذا خوری
کره به میزان لازم
شکر ۱/۳ لیوان

طرز تهیه باقلوا لوزی

مرحله اول: تهیه خمیر باقلوا

روغن را در یک کاسه بریزید و به آن آب ولرم اضافه کنید. آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که یک خمیر نرم و لطیف حاصل شود. خمیر را به ۲ قسمت تقسیم کنید و کف قالب را چرب کنید سپس خمیر را کمی پهن کنید و روی قالب بکشید تا تمام کف و دیواره های قالب را پر کند.

مرحله دوم: تهیه قند بادام

پودر قند را به پودر بادام اضافه کرده و در آسیاب بریزید تا به خوبی پودر شوند. در ادامه به اندازه ۱۵۰ گرم از این ترکیب را روی خمیر پهن شده در قالب بریزید و فشرده کنید. ۱۵۰ گرم از ترکیب بادام با پودر قند را در یک کاسه بریزید و به آن پودر زعفران اضافه کنید و هم بزنید سپس در قالب بریزید و آن را فشرده کنید.

مرحله سوم: اضافه کردن لایه ها

برای لایه بعدی دوباره ۱۵۰ گرم قند بادام ساده بریزید و آن را نیز فشرده کنید. نصف ۱۵۰ گرم قند بادام را به پودر هل ترکیب کنید و دوباره مانند لایه های قبلی فشرده کنید. در ادامه یک لایه دیگر قند بادام ساده بیفزایید سپس یک لایه قند بادام را با پودر پسته ترکیب کرده و اضافه کنید. در ادامه با یک گوشکوب سطح مواد کمی فشرده کنید و ۲ قاشق غذا خوری روغن روی آن بریزید.

مرحله چهارم: برش زدن باقلوا ها

خمیر باقی مانده را با وردنه نازک پهن کنید و روی قالب انداخته تا روی آن را بپوشاند. وقتی روی آن به خوبی پوشیده شد خمیر های اضافی دور ظرف را با کاتر جدا کرده و با کاتر یا چاقوی تیز باقلوا ها را برش دهید. کره را با حرارت ملایم آب کنید و روی باقلوا ها بریزید و سینی باقلوا را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه حدود ۲۵ درجه قرار دهید.

مرحله پنجم: اضافه کردن شیره باقلوا

شکر را در یک قابلمه بریزید و به آن ۱/۴ آب اضافه کنید و روی حرارت قرار داده تا شکر حل شود. باقلوا را از فر خارج کرده و صبر کنید تا شیره تهیه شده کمی خنک شود سپس آن را به باقلوا اضافه کنید. به مدت ۲۴ ساعت باقلوا ها را در یخچال قرار دهید سپس نوش جان کنید.

فوت و فن های طرز تهیه باقلوا لوزی

  1. قالب شما باید ۲۲ سانتی باشد یا می توایند از سینی مخصوص باقلوا نیز استفاده کنید.
  2. شما می توانید به جای ترکیب کردن پودر قند و پودر بادام از قند بادام آماده نیز استفاده کنید.
  3. برای تهیه شیره آخر کار می توانید از مقداری گلاب یا عرق هل نیز استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا