انواع شیرینی و کیک

طرز تهیه شیرینی برنجی خانگی با طعم زعفرانی نرم و پوک به روش قنادی ها

دستور پخت شیرینی برنجی زعفرانی

شیرینی برنجی زعفرانی یک شیرینی سنتی خوشمزه است که متعلق به قزوین می باشد. بافت  این شیرینی بسیار نرم است و در دهان آب می شود. قزوینی ها از این شیرینی برای پذیرایی های عید نوروز خود استفاده می کنند. یکی از مزیت های این شیرینی این است که شما می توانید آن را در شکل ها و طرح های مختلف و متنوع تهیه کنید. امروز در کولاک طرز تهیه شیرینی برنجی زعفرانی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد برنج ۲۵۰ گرم
روغن جامد ذوب شده ۱۲۵ گرم
پودر قند ۷۰ گرم
پودر هل ۱/۲ ق چ خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱/۳ عدد
گلاب ۲ ق غذا خوری
زعفران به میزان دلخواه

طرز تهیه شیرینی برنجی قزوین

مرحله اول: الک کردن آرد و پودر قند

آرد برنج را از الک رد کنید و در یک ظرف بریزید. پودر قند را نیز الک کرده و در یک ظرف دیگر بریزید سپس به آن روغن جامد ذوب شده و پودر هل را اضافه کنید و با همزن برقی یا چنگال مواد را خوب مخلوط کنید. در ادامه زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کرده و به مواد اضافه کنید.

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد شیرینی برنجی

۱/۳ از سفیده را نیز به مواد بیفزایید و مواد را با هم به خوبی ترکیب کنید. آرد برنج الک شده را نیز به مواد اضافه کرده و با دست مواد را ترکیب کنید سپس گلاب را نیز اضافه کرده و مجدد با دست خمیر ار مخلوط کنید تا یک خمیر منسجم حاصل شود. در این مرحله زعفران دم کرده را نیز به مواد افزوده و ترکیب کنید سپس خمیر تهیه شده را در یک یکسه فریزر قرار داده و به مدت ۱۲ ساعت در محیط خانه به آن تستراحت دهید.

مرحله سوم: پخت شیرینی در فر

خمیر را از کیسه در بیاورید و از خمیر به اندازه گردو برداشته و در دست خود گرد کنید و در سینی فر بچینید و روی آن مهر طرحدار دلخواه بزنید و شیرینی ها را در فر با دمای ۱۵۵ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.

مرحله چهارم: پخت شیرینی برنجی در تابه

برای این کار ابتدا تابه دو طرفه را چرب کنید و شیرینی ها را در آن بچینید سپس یک دمکنی روی درب تابه قرار داده و درب تابه را ببندید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیرینی ها به آرامی بپزند.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی برنجی زعفرانی

  1. برای تزیین روی شیرینی نیز می توانید از پودر پسته یا تخم خرفه نیز استفاده کنید.
  2. اگر از فر برقی یا تستر استفاده می کنید دما باید روی ۱۴۰ الی ۱۵۰ درجه باشد و شیرینی ها به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزند.
  3. اگر بعد از استراحت خمیر مقداری سفت بود کمی آن را در کف دست خود بمالید سپس از آن خمیر جدا کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا