انواع غذا ها

طرز تهیه جوجه ترش رستورانی اصل به روش خاور خانم در منزل

دستور پخت جوجه ترش اصل

جوجه ترش یکی از غذاهای اصیل مازندرانی و گیلانی است که در شهر های دیگر نیز تهیه می شود. برای تهیه جوجه ترش از گدو آسیاب شده، سبزی محلی چوچاق، رب انار و سایر مواد استفاده می شود. جوجه ترش را می توانید همراه برنج یا نان سرو و میل کنید. امروز در کولاک طرز تهیه جوجه ترش را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

مرغ ۱ کیلو
گردو آسیاب شده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
چوچاق ۵۰ گرم
رب گوجه ۱ ق غذا خوری
رب آلوچه ۱ ق غذا خوری
رب انار ۲ ق غذا خوری
زیره ۱ ق چای خوری
گلپر ۱ ق چای خوری
زردچوبه ۱ ق چای خوری
نعنا خشک ۱ ق غذا خوری
روغن مایع ۴ ق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه جوجه ترش

مرحله اول: تهیه سس جوجه ترش

ابتدا گردو ها را در آسیاب بریزید تا آسیاب شوند. سبزی های گفته شده را پاک کرده و با آب بشورید و صبر کنید تا خشک شود. سپس با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید و در یک کاسه بریزید. پیاز را نیز با رنده خرد کنید و آب اضافی آن را جدا کرده و آن را به سبزی اضافه کنید. گردو آسیاب شده را نیز به مواد بیفزایید. نعنا خشک و نمک را همراه فلفل بیفزایید و در ادامه رب آلوچه و گلپر را نیز همراه زیره اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله دوم: اضافه کردن مرغ به سس تهیه شده

رب گوجه و انار را نیز به مواد داخل کاسه اضافه کنید و با قاشق مواد را خوب هم بزنید. روغن را نیز در این مرحله اضافه کنید. مرغ را پاک کرده و کبابی و مکعبی خرد کنید و به مواد ترکیب شده اضافه کنید. مقداری صبر کنید تا مرغ به خوبی مزه دار شود.

مرحله سوم: پخت جوجه ترش روی آتش

ابتدا ذغال ها را روشن کرده و کمی صبر کنید تا ذغال ها بسوزد و شعله آتش گرم و بدون خاکستر شود. جوجه ها را به سیخ بزنید و روی آتش قرار دهید و صبر کنید تا یک طرف آن بپزد سپس آن را برگردانده تا طرف دیگر نیز بپزد.

فوت و فن های طرز تهیه جوجه ترش

  1. اگر چوچاق در دسترس نبود می توانید به جای آن از گشنیز و جعفری نیز استفاده کنید.
  2. اگر ذغال و تهیه آتش در دسترس نبود می توانید جوجه ها را در سیخ چوبی بزنید و در تابه سرخ کنید.
  3. گلپر و زیره قابل حذف هستند ولی برای عطر و طعم جوجه بهتر است از آن استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا