جوجه ترش یکی از غذاهای اصیل مازندرانی و گیلانی است که در شهر های دیگر نیز تهیه می شود. برای تهیه جوجه ترش از گدو آسیاب شده، سبزی محلی چوچاق، رب انار و سایر مواد استفاده می شود. جوجه ترش را می توانید همراه برنج یا نان سرو و میل کنید. امروز در کولاک طرز تهیه جوجه ترش را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
مرغ | ۱ کیلو |
گردو آسیاب شده | ۲۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
چوچاق | ۵۰ گرم |
رب گوجه | ۱ ق غذا خوری |
رب آلوچه | ۱ ق غذا خوری |
رب انار | ۲ ق غذا خوری |
زیره | ۱ ق چای خوری |
گلپر | ۱ ق چای خوری |
زردچوبه | ۱ ق چای خوری |
نعنا خشک | ۱ ق غذا خوری |
روغن مایع | ۴ ق غذا خوری |
نمک و فلفل | به میزان دلخواه |
طرز تهیه جوجه ترش
مرحله اول: تهیه سس جوجه ترش
ابتدا گردو ها را در آسیاب بریزید تا آسیاب شوند. سبزی های گفته شده را پاک کرده و با آب بشورید و صبر کنید تا خشک شود. سپس با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید و در یک کاسه بریزید. پیاز را نیز با رنده خرد کنید و آب اضافی آن را جدا کرده و آن را به سبزی اضافه کنید. گردو آسیاب شده را نیز به مواد بیفزایید. نعنا خشک و نمک را همراه فلفل بیفزایید و در ادامه رب آلوچه و گلپر را نیز همراه زیره اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله دوم: اضافه کردن مرغ به سس تهیه شده
رب گوجه و انار را نیز به مواد داخل کاسه اضافه کنید و با قاشق مواد را خوب هم بزنید. روغن را نیز در این مرحله اضافه کنید. مرغ را پاک کرده و کبابی و مکعبی خرد کنید و به مواد ترکیب شده اضافه کنید. مقداری صبر کنید تا مرغ به خوبی مزه دار شود.
مرحله سوم: پخت جوجه ترش روی آتش
ابتدا ذغال ها را روشن کرده و کمی صبر کنید تا ذغال ها بسوزد و شعله آتش گرم و بدون خاکستر شود. جوجه ها را به سیخ بزنید و روی آتش قرار دهید و صبر کنید تا یک طرف آن بپزد سپس آن را برگردانده تا طرف دیگر نیز بپزد.
فوت و فن های طرز تهیه جوجه ترش
- اگر چوچاق در دسترس نبود می توانید به جای آن از گشنیز و جعفری نیز استفاده کنید.
- اگر ذغال و تهیه آتش در دسترس نبود می توانید جوجه ها را در سیخ چوبی بزنید و در تابه سرخ کنید.
- گلپر و زیره قابل حذف هستند ولی برای عطر و طعم جوجه بهتر است از آن استفاده کنید.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |