کدام روش آزادسازی سهام عدالت سود بیشتری دارد؟ + راهنما و نحوه آزادسازی
کدام روش آزادسازی سهام عدالت سود بیشتری دارد؟ به همراه راهنما و نحوه آزادسازی سهام عدالت همچنین اطلاعات تکمیلی درباره سهام عدالت در اینجا. آزادسازی سهام عدالت در دستور کار قرار گرفته و سهامداران می توانند سهام خود را بفروشند. آزادسازی سهام عدالت به دور روش صورت می گیرد. سوال اینجاست کدام روش برای سهامدار سودآورتر خواهد بود؟
چگونه سهام خود را آزاد کنیم؟
سهامداران برای آزادسازی سهام خود باید به سامانه www.samanese.ir مراجعه کنند.
در برخی از اظهارنظرهای سهامداران در فضای مجازی این سوال مطرح شده بود که آیا میشود سهام عدالت را فروخت؟
علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصیسازی در این خصوص گفته است: این اجازه را با برنامهریزی و تعیین سازوکار توسط شورای عالی بورس به دارندگان سهامها میدهیم که سهام خود را بفروشند.
روشهای آزادسازی سهام عدالت چیست؟
آزادسازی سهام عدالت از دو روش «استفاده از روش سهامداری مستقیم» و «آزادسازی به روش غیرمستقیم» انجام میشود.
گروهی که روش اول یا سهامداری مستقیم را انتخاب کنند، یعنی خودشان میخواهند سبد سهام خود را مدیریت کنند.
در این روش تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به سهامدار داده میشود؛ به عبارت دیگر سهام فرد در بورس مشخص میشود و سهامدار باید کد بورسی بگیرد تا به سبد سهام خود دسترسی پیدا کند و در خصوص خرید و فروش آن خودش تصمیم بگیرد.
در خصوص کسانی که برای سهام عدالت وارد بورس میشوند قوانین بورسی همانند دیگر اعضای بورس اجرا میشود که شامل قوانین زمانی و محدودیتهای زمانی است.
اما آزادسازی سهام عدالت به روش غیرمستقیم چگونه است؟
در این روش سهامدار ساماندهی مالکیت و مدیریت سهام عدالت خود را به شرکتهای سرمایهگذاری استانی واگذار میکند و حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت.
در این صورت ۷۰ درصد از سهام در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و ۳۰ درصد آن از طریق صندوقهای سرمایهگذاری پروژه استانی مدیریت میشود.
برخی از سهامداران پرسیده بودند که آیا امکان ویرایش روش آزادسازی سهام عدالت وجود دارد؟ خیر. بنا به آنچه در سامانه آزادسازی سهام عدالت آمده، انتخاب روش آزادسازی سهام عدالت تنها یک بار امکانپذیر است.
تفاوت دو روش آزادسازی سهام عدالت چیست؟
در پاسخ به این سوال حسن علائی، معاون سازمان خصوصیسازی به تجارتنیوز گفت: در روش آزادسازی مستقیم سهامدار خودش مسئولیت پرتفوی بورسی را به عهده دارد، ولی در روش غیرمستقیم پرتفوی افراد در شرکت سرمایهگذاری استانی قرار میگیرد و شرکتها به نیابت از سهامداران سهام آنها را مدیریت میکنند، بنابراین در روش دوم شخص به طور مستقیم درگیر نیست.
کدام روش سود بیشتری دارد؟
علائی در این خصوص عنوان کرد: ماهیت این روشها هیچ فرقی ندارد یعنی از نظر سود و زیان یکی بهتر از دیگری نیست و هر دو تابع قانون تجارت و سازوکارهای بازار سرمایه است.
اما طبق گفته وی، قرار شده است که چارچوب آزادسازی سهام عدالت (شامل چه پورسه زمانی و با چه درصدی) در شورای عالی بورس تصویب و اعلام شود.
در جدیدترین مصوبهها در این باره وزارت امور اقتصادی و دارایی در اولین جلسه کمیته اجرایی آزادسازی سهام عدالت اعلام کرد که مقرر شده تا با سرعت لازم کد بورسی برای همه دارندگان سهام عدالت صادر شود.
اما صحبتهای رئیسجمهور و وزیر اقتصاد در جلسه هیات دولت روز چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه نشان میدهد که آزادسازی سهام عدالت در بورس به صورت چند مرحلهای انجام خواهد شد.
به عبارت دیگر ۱۰۰ درصد سهام یک سهامدار در چند مرحله آزاد میشود.
در جلسه هیات دولت در هفتهای که سپری شد رئیسجمهور در این خصوص گفت: با چارچوبی که سازمان بورس تعیین میکند مشخص میشود که مثلا ۳۰ درصد سهام را بتوانند ظرف چند ماه آینده مردم به فروش برسانند. ۳۰ درصد دیگر چند ماه دیگر که مقررات این را شورای عالی بورس مشخص میکند.
دژپسند، وزیر اقتصاد نیز عنوان کرد: بر اساس این دستورالعمل تعیین میشود که سهامداران در مرحله اول چند درصد سهام خواهند داشت.
توصیه به سهامداران
در بخش پایانی گزارش توصیههای مسئولان در خصوص آزادسازی سهام عدالت به سهامداران را میخوانید:
رئیس سازمان خصوصیسازی از آینده درخشانتر بورس خبر داده و توصیه کرده است: فعلا مردم به فروش سهام اقدام نکنند چرا که بازار سرمایه درخشان است و با ورود ۵۰ میلیون سهامدار سهام عدالت به بورس وضعیت بهتر هم خواهد شد.
وی همچنین در اظهارات دیگری در گفتگو با صداوسیما عنوان کرد: افرادی که دانش مدیریت این سهام را ندارند، مدیریت آن را را نپذیرند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |