اخبار داغاقتصادی

عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس ؛ زمان عرضه و مبلغ مورد نیاز

در این مطلب از کولاک نیوز ، توضیحاتی درباره عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس ، زمان این عرضه اولیه و همچنین مبلغ مورد نیاز خواهیم داشت! با ما همراه باشید. عرضه اولیه پالایشگاه ستاره خلیج فارس احتمالا بزرگ ترین عرضه اولیه بازار سهام در سال ۱۳۹۹ شمسی باشد! این عرضه اولیه قرار است زمستان امسال انجام شود.

عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس

به تازگی در مجمع  سالانه شستا ، خبری درباره زمان عرضه اولیه ستاره خلیج فارس اعلام شد! طبق اعلام روز گذشته ستاره خلیج فارس طی سه تا چهار ماه آینده عرضه اولیه خواهد شد. این در حالی است که چهارشنبه هفته قبل وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه هیات دولت ضمن ابراز حمایت دولت از بازار سهام اعلام کرد، پالایشگاه ستاره خلیج فارس به زودی به بورس می ‌آید.

پیش از او محمدعلی دادور ، مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در خصوص رونده پرونده این پالایشگاه برای ورود به بازار سرمایه گفته بود: زمان ورود به بازار سهام در گرو همکاری مسئولان و سازمان بورس است و در خوشببینانه‌ترین حالت تا حدود یک ماه و نیم آینده خواهد بود.

با این حال به نظر می ‌رسد این عرضه اولیه با کمی تاخیر مواجه شده است و در زمستان امسال سهامداران شاهد این عرضه اولیه خواهند بود.

از دیگر جزییات عرضه اولیه ستاره خلیج فارس به عنوان یکی از بزرگ ‌ترین پالایشگاه‌ های ایران و جهان (بزرگ ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و اولین در خاورمیانه) این است که هرچند درباره رقم دقیق این عرضه اولیه سنگین تاکنون نرخی اعلام نشده است، اما پیش ‌بینی می ‌شود بزرگ ترین عرضه اولیه امسال باشد. این عنوان تا الان در اختیار عرضه اولیه شستا قرار داشت که در آن به هر متقاضی بیش از سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده بود.

بنابراین به نظر می ‌رسد متقاضیان برای خرید سهام ستاره خلیج فارس می ‌توانند رقم حداقلی سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را از هم ‌اکنون هدف‌ گذاری کنند.

عرضه های بزرگ با توجه به نقدینگی قابل توجهی که نیاز دارند می توانند تکانه هایی در بازار ایجاد کنند! به این معنی که بخشی از سهامداران برای شرکت در عرضه اولیه، سهام دیگر خود را نقد کنند. چنین اتفاقی در روزهایی که بازار منفی و نامتعادل باشد، می تواند به تشدید روند منفی بازار منتهی شود و این دقیقا رویدادی است که مسئولان بورس در شرایط کنونی نمی خواهد شاهد آن باشند. بنابراین به نظر می رسد عرضه شرکت ستاره نفت خلیج فارس تا زمانی که بورس به ریزش های سنگین پایان دهد و روندی متعادل را – طی چند روز پیاپی – در پیش نگیرد، اتفاق نخواهد افتاد.

عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس

شرکت هایی که قرار است سهام آنها بورسی شود، باید مراحل ابتدایی را طی کنند و سپس نماد آنها طی اطلاعیه ای در بورس درج می شود. با وجود آن که به نظر می رسد دولت عزم خود را برای ورود شرکت ستاره نفت خلیج فارس به بورس جزم کرده است، اما نماد این شرکت هنوز در فرابورس درج نشده است!

این شرکت بر اساس اظهار مدیرعامل فرابورس با مشکل بدهی ارزی مواجه بوده است که مانع طی شدن مراحل پذیرش آن در فرابورس بوده است اما این مشکل با مساعدت هایی که انجام شده است، برطرف شده است و بدهی ارزی این پالایشگاه به بدهی ریالی تبدیل شده است. هر چه نماد این شرکت دیرتر درج شود، تاخیر بیشتری در عرضه اولیه سهام آن ایجاد می شود.

پالایشگاه ستاره خلیج فارس

شرکت نفت ستاره خلیج فارس در سال ۱۳۸۵ شمسی با هدف طراحی، مدیریت، تامین منابع مالی، احداث، بهره برداری، تعمیر و نگه ‌داری از پالایشگاه میعانات گازی به ثبت رسید.

این پالایشگاه ، مدرن‌ ترین پالایشگاه خاورمیانه است که با مساحتی حدود ۷۳۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است. تامین خوراک ستاره خلیج فارس توسط خط لوله ای به طول ۳۸۸ کیلومتر و به قطر ۳۶ اینچ با ظرفیت دریافت ۸۴۰ هزار بشکه در روز صورت می ‌پذیرد که این خط لوله با پیمایش استان ‌های بوشهر، فارس و هرمزگان از مسیری صعب العبور می ‌گذرد.

ابرپالایشگاه ستاره خلیج فارس به منظور حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و کاهش آلاینده های زیست محیطی و تضمین خودکفایی کشور در تامین فرآورده‌ های استراتژیک انرژی مانند بنزین و نفت‌گاز ایجاد شده و فراوارده هایی همچون گاز مایع، هیدروژن، گوگرد، سوخت جت و انواع حلال ها را تولید می‌ کند.

عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس

در سال رونق تولید و پس از افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس و تثبیت تولید ۴۱ میلیون لیتر بنزین در روز، فرآیند افزایش ظرفیت آغاز شد و توان تولید بنزین این پالایشگاه به ۴۷ میلیون لیتر در روز با استاندارد یورو ۵ افزایش یافت که سهم این پالایشگاه در تامین بنزین کشور را به حدود ۵۰ درصد می رساند. اینک با تصویب فاز چهارم ستاره خلیج فارس به نام طرح بهینه‌ سازی ظرفیت و رفع موانع تولید سه فاز موجود ، شاهد افزایش ۱۸۰ هزار بشکه ای تزریق خوراک از ۳۶۰ به ۵۴۰ هزار بشکه میعانات گازی خواهیم بود و این مساله نقشی اساسی در تامین خوراک پتروشیمی های کشور خواهد داشت.

ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان هم اکنون جایگاهی استراتژیک در توازن انرژی کشور و منطقه ایفا می ‌کند و توانسته است ایران را از وارد کننده بنزین به صادرکننده این محصول استراتژیک تبدیل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا