اخبار داغاقتصادی

جزئیات عرضه داراسوم به بورس + مقدار نقدینگی موردنیاز

در این مطلب از کولاک نیوز ، توضیحاتی درباره جزئیات عرضه داراسوم به بورس همراه با مقدار نقدینگی موردنیاز خواهیم داشت! با ما همراه باشید. براساس جدیدترین خبرهای منتشر شده، باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت ، تجارت و صادرات عرضه خواهد شد.

عرضه داراسوم

فرهاد دژپسند ، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ورود داراسوم به بازار سرمایه گفت: بحث عرضه سهام ستاره خلیج فارس به عنوان یکی از بنگاه‌ های بزرگ مقیاس به بورس وجود دارد همچنین تصمیم داریم باقیمانده سهام دولت در بانک‌ های ملت، تجارت و صادرات را در قالب دارا سوم به بورس عرضه کنیم.

این موارد کمک می‌کنند که از یک سو سهام دار در بازار سرمایه با تنوع بیشتری مواجه شوند و از سوی دیگر این بازار عمر بیشتری پیدا کند. حمایت ‌های دولت از بازار سرمایه و بورس ، بنیادین است و در پی مدرن سازی بورس و همچنین افزایش عمق این بازار هستیم. یکی از حلقه ‌های محدود در بورس ایران این بود که بازارگردانی توسط بنگاه‌ها مورد توجه نبود، اما بر اساس مصوبه شورای عالی بورس مقرر شد همه بنگاه ‌ها یا خودشان بازارگردانی کنند یا بازارگردان حرفه‌ای داشته باشند که این موضوع به ثبات در بازار بورس کمک می ‌کند.

فرهاد دژپسند ، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه موضوع فروش اختیاری اوراق تبعی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: فروش این اوراق در بورس باعث می‌ شود که سهام دار بداند بنگاه وی مثلا در ۶، ۹ ماه یا یکسال آینده ارزش سهام خود را با چه نرخی تنظیم می‌کند که این موضوع نیز به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است. اقدامات صورت گرفته در بورس توسط دولت دو منظوره است به این ترتیب که هم برای سهامداران حاشیه امن ایجاد می‌کند و هم بنگاه‌هایی که سهام عرضه می‌کنند نسبت به سهام بنگاه هایشان مسئولانه وارد عمل می ‌شوند.

فرهاد دژپسند ، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه نباید بازار بورس را صرفا بر اساس شاخص آن ارزیابی کرد، گفت: بازار بورس ابعادی مختلف دارد تحلیل گرهای مالی در دوره‌ای ترجیح می‌دهند که سهامی را در اختیار داشته باشند یا نداشته باشند که همین موضوع بیانگر پویایی بازار سرمایه است. در بازار سرمایه باید کسی ورود کند که عقل محاسبه گری اش بی وقفه کار کند و بتواند در خصوص خرید و فروش سهام تصمیمات مناسب بگیرد چرا که جنس بازار سرمایه، جنس پویایی و محاسبه گری است و حضور عقلانی در این بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نخستین صندوق سرمایه‌ گذاری قابل معامله بانک و بیمه شامل باقی ‌مانده سهام دولت در بانک‌ های صادرات، ملت، تجارت و شرکت‌ های بیمه البرز و اتکای امین و دومین صندوق سرمایه‌ گذاری قابل معامله پالایشی شامل باقی ‌مانده سهام دولت در پالایشگاه ‌های اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز در بازار سرمایه عرضه شدند.

پیش از این اعلام شده بود سومین صندوق سرمایه‌ گذاری قابل معامله شامل صنایع خودرویی و فلزی (باقی ‌مانده سهام دولت در شرکت‌ های ایران‌ خودرو، سایپا، فولاد مبارکه و ملی صنایع مس ایران) خواهد بود. با این حال به نظر می ‌رسد دولت در نظر دارد باقی ‌مانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات را در قالب داراسوم در بازار عرضه کند، زیرا طبق آمار ۳۰ درصد دارایکم به فروش رفت و دولت می ‌خواهد باقی‌مانده سهام خود را در بانک ‌های ملت، تجارت و صادرات را در قالب ETF عرضه کند.

البته برای این منظور باید صندوق جدید تشکیل شود و احتمالا قیمت آن با دارا یکم متفاوت خواهد بود.

این در حالی است که هنوز زمان عرضه سومین صندوق دولتی که شامل خودرویی‌ ها و فلزی ‌ها می ‌شود، مشخص نشده است! اما همان طور که ذکر شد همه صندوق‌ های ETF باید تا پایان سال جاری در بورس عرضه شود.

اما عباس معمارنژاد ، معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد مصوبه هیات دولت مبنی بر واگذاری باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات گفت: باقیمانده سهام دولت در سه بانک خصوصی شده در قالب دارا سوم یا صندوق قابل معامله بورسی (ETF) با تخفیف ۲۰ درصد برای هر کد ملی تا سقف ۵ میلیون تومان ارائه می‌ شود.

وی در مورد این که با توجه به تخفیف در نظر گرفته شده برای خرید دارا یکم و دارا دوم آیا این تخفیف جدا از آن است؟ گفت: کسانی که قبلا تا ۵ میلیون تومان سهام دولت را در قالب دارا یکم و دارا دوم ( پالایشی یکم) خریداری کرده‌ اند، هم می ‌توانند واحدهای سرمایه‌ گذاری صندوق دارا سوم را برای هر کد ملی تا سقف ۵ میلیون تومان با تخفیف ۲۰ درصد خریداری کنند.

تخفیف در نظر گرفته شده برای خرید واحدهای دارا سوم جدا از تخفیف صندوق‌ های دارا یکم و دارا دوم است و ربطی به آنها ندارد.

عباس معمارنژاد ، معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی و چگونه می ‌توان واحدهای دارا سوم را خریداری کرد؟ گفت: تمام تلاشمان این است که در هفته‌ های اول آبان‌ ماه این صندوق دارا سوم را در بورس ارائه کنیم و دارنده هر کد ملی می‌ تواند واحدهای این صندوق را خریداری کند و الزامی به داشتن کد بورسی نیست. بنابراین آنهایی که کد بورسی دارند از طریق کارگزاری ‌های خود و یا از طریق شبکه بانکی و آنهایی که کد بورسی ندارند، از طریق درگاه‌ های الکترونیکی بانک ‌ها می توانند نسبت به خرید واحدهای سرمایه‌ گذاری دارا سوم تا سقف ۵ میلیون تومان اقدام کنند.

مصوبه هیأت دولت برای واگذاری دارا سوم گرفته شده، باید این مصوبه به زودی ثبت شود و سعی می ‌کنیم در اولین فرصت حتی ‌الامکان هفته اول آبان و یا نهایتا تا آخر آبان دارا سوم را در بورس ارائه کنیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا