چهره هاسلبریتی ایرانیویژه

شارمین حیدرخان: مافیا صد در صد بر موسیقی حاکم است

گفتگوی کولاک با نوازنده و تنظیم کننده

شارمین حیدرخان، متولد بیست و شش آذر هزار و سیصد و شصت و سه، تهران، نوازنده، تنظیم کننده و میکس و مسترینگ، لیسانس موسیقی  که در کارنامه هنری او می توان به همکاری با خواننده های نام آشنا در زمینه های مختلف موسیقی و فعالیت در رادیو، تلویزیون و سینما اشاره کرد، با «شارمین حیدرخان» که به تازگی ترانه «بخون از بغض این مردم» با میکس و مسترینگ او منتشر شده گفتگویی کوتاه داشته ایم که با هم می خوانیم.

آخرین کار منتشر شده شما با «سینا سرلک» بوده است، درباره آن صحبت می کنید؟

اول از هر کلامی خسته نباشید بگویم به همه همکارانم در ساخت این پروژه که واقعا با جان و دل زحمت کشیدند و من هم در نهایت تکمیل کننده این اثر زیبا بودم، تجربه جالبی برای من در زمینه میکس و مسترینگ بود و امیدوارم این روند با دوستان هنرمندم ادامه داشته باشد.

بیشتر به چه سبک موسیقی و چه نوع ترانه هایی علاقه مند هستید؟

با توجه به شرایط کارم باید سبک ها و استایل های مختلف موزیک، حتی از قوم ها و ملیت های مختلف را گوش کنم ولی طرفدار سبک پاپ هستم، ترانه هایی که بار معنایی بیشتری داشته باشند و به اصطلاح شناسنامه داشته باشند را می پسندم، به طور مثال کار جدید آقای سرلک «بخون از بغض از این مردم» از آن دسته کارهایی است که دوست دارم.

شارمین حیدرخان

چه شد از اینهمه هنر «موزیک» را انتخاب کرده اید؟

من از سن خیلی کم کیبورد می زدم و علاقه شدیدی به موسیقی داشتم تا جایی که در دوران خدمت هم رهبر گروه موزیک بودم.

برای ساخت یک قطعه موزیک یا تنظیم آن از چه المان هایی استفاده می کنید؟

برای ساختن یک اثر به عنوان تنظیم کننده، استدیو استاندارد و نوازندهای حرفه ای جز اولین الویت های من هستند، استفاده به جا از سازها برای خوش صدا به گوش رسیدن و ساختن هارمونی استاندارد دیگر موارد مهم هستند و عامل خیلی مهمی که من به شدت روی آن حساس هستم خواننده اثر می باشد که بتواند زحمات یک گروه را به بهترین شکل ارائه دهد.

باندبازی و مافیا چقدر در موسیقی ما وجود دارد؟

به نظر من که الان مافیا صد در صد بر موسیقی حاکم است، اگر بخواهند یک شبه یک شخص را بالا می برند و اگرهم نخواهند که هر چقدر فعالیت داشته باشید به هیچ جا نمی رسید، همین اتفاقات باعث شده که بزرگان موسیقی ما کناره گیری کنند و به جای آنها کسانی در راس کار باشند که هیچ سر رشته ای از هنر ندارند ولی ریاست می کنند، نمونه بارز اینکه چرا باید بهروز صفاریان کمرنگ باشد؟ به خاطر اینکه سطح موسیقی به شدت پایین آمده است.

امروز خواننده ها و موزیسین هایی را داریم که ماندگار شوند؟

به نظر من نه، چون کسی به ماندگاری هنر یا اثر فکر نمی کند، خیلی ها آمده اند پول در بیاورند و بروند و عشق معروفیت دارند، خیلی ها مارکت موسیقی را با بازار اشتباه گرفته اند، اینکه یک مدت بیایند بیزینس کنند و بعد از آن هم مهم نیست، منی که خاک خورده و تحصیل کرده این رشته هستم قطعا به ماندگاری فکر می کنم.

فضا چقدر برای رشد جوانها در موزیک وجود دارد؟

در رابطه با این سوال واقعا خیلی حرفهای ناخوشایندی برای گفتن وجود دارد ولی من بسنده می کنم به این موضوع که شرایط وجود دارد ولی به شرط اینکه با مافیای موسیقی ارتباط داشته باشید و هرچیزی که آنها از شما بخواهند را اجرا کنید در غیر این صورت هیچ جایگاهی ندارید، این را هم اضافه کنم که متاسفانه موسیقی شده تفریح بچه پولدارها و واقعا آنهایی که کار بلد هستند تن به هر خفت و خاری نمی دهند و برای همین از موسیقی دور هستند.

موسیقی ما به سمت پوچی و سطحی نگری می رود؟

بله، صد در صد، زمانی که تعدادی بی سواد در راس کار باشند و هنر را با بازارو بیزنس اشتباه گرفته اند باید موسیقی ما سمت پوچی و سطحی نگری حرکت کند و اگر هم بخواهید خودتان را از این اتفاق جدا کنید باید در خانه بنشینید و فقط تماشا کنید، در یک سری شرایط باید همرنگ جماعت باشید تا بتوانید در این آشفته بازار فعالیت کنید.

الان موسیقی لس آنجلسی جلوتر است یا موسیقی داخلی؟

این را اول خدمتتان عرض کنم که بیشتر موسیقی لس آنجلسی از سمت بچه های ایران تغذیه می شود ولی باز به نظر هنوز آن استایل و سبک خودشان را دنبال می کنند ولی نمی شود گفت کدام جلوتر است، ما اینجا خوانندگان و موزیسین های خیلی خوبی داریم که دارند در سطح جهانی فعالیت می کنند ولی در کل به نظر من موسیقی لس آنجلسی یک حس و حال دیگری دارد و شاید هم خیلی متعصبانه دارم به این موضوع نگاه می کنم، به نظر من موسیقی اگر خوب باشد مرز ندارد و شما از هر نوع موسیقی می توانید لذت ببرید و با آن ارتباط برقرار کنید.

موفقیت در این هنر به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟

معلومات،خلاقیت، استعداد و سلیقه.

فکر می کنید پنج سال بعد کجا باشید؟

قطعا گفتن آن خیلی سخت است ولی تمام تلاشم را می کنم و به کمک خدا از این جایگاهی که هستم بالاتر خواهم بود.

موسیقی کجای زندگی شما قرار دارد؟

موسیقی تمام زندگی من است، تمام روح و وجود من است.

هدف و آرمانشهر شما در دنیای هنر چیست؟

رسیدن به درجات بالا در زمینه کاری خودم و دست یافتن به استانداردهای جهانی.

و در پایان از برنامه های پیش رو صحبت کنید.

در حال حاضر با تعدادی از خوانندگان و موزیسین های کشورهای مختلف همکاری دارم که انشاالله تا اواخر امسال به گوش هنردوستان خواهد رسید.

 

رضا پورزارعی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا