اجتماعیاخبار داغ

علت غرق‌شدگی دختر بچه اهوازی در جوی فاضلاب کوی سیاحی

دختربچه‌ای یک ساله به علت سقوط در جوی روباز خیابان در کوی سیاحی اهواز جان باخت.  این حادثه در حدود ساعت ۲۱ در حالی که مادر این دختر یک ساله او را به خواهر حدودا ۱۲-۱۰ ساله اش سپرده بود ، در خیابان فلاح فرعی ششم رخ داده است. این سومین کودکی است که قربانی سقوط در جوی روباز و یا فاضلاب این منطقه می‌شود و پیش از این نیز ۲ کودک دیگر در جوی روباز خیابان توحید و فاضلاب خیابان ۴ کوی مندلی اهواز سقوط کرده و جان باختند.

محمدصالح صیوانی افزود: این حادثه در حالی رخ داده که مادر این دختر یک ساله او را به خواهر حدودا ۱۲-۱۰ ساله اش سپرده بود.

وی اضافه کرد: این سومین کودکی است که قربانی سقوط در جوی روباز و یا فاضلاب این منطقه می شود و پیش از این نیز ۲ کودک دیگر در جوی روباز خیابان توحید و فاضلاب خیابان ۴ کوی مندلی اهواز سقوط کرده و جان باختند.

صیوانی ادامه داد: به دلیل وجود جوهای روباز در محله کوی سیاحی بارها کودکان این منطقه در این جوها سقوط کرده و تا آستانه مرگ رفته و نجات یافته اند و این خطر همه کودکان کوی سیاحی را تهدید می کند.

وی تاکید کرد: با وجود حوادث متعدد به دلیل جوهای روباز اما تاکنون نه شهرداری اهواز و نه شرکت آب و فاضلاب مسئولیتی در این زمینه نپذیرفته اند.

این فعال اجتماعی تصریح کرد: پدر این کودکی یک کارگر روزمزد است و از شب گذشته که این حادثه رخ داده یک محله داغدار مرگ این کودک شده اند.

وی افزود: در حوادث قبلی نیز با مرگ کودک مشکلاتی برای خانواده ها بوجود می آمد، به طوری که با فوت یکی دیگر از کودکان در کوی سیاحی و از بین رفتن شیرینی زندگیشان خانواده آنها از هم پاشید.

صیوانی خواستار حل مشکل فاضلاب در کوی سیاحی شد و گفت: بارها این مساله از مبادی مختلف پیگیری شده و آخرین بار نیز از طریق استانداری و معاون عمرانی قول رسیدگی داده اند اما وعده ها تاکنون عملی نشده است.

وی اضافه کرد: مگر ساکنان این محله حق شهروندی ندارند که از کمترین امکانات هم محرومند به دلیل جاری شدن فاضلاب در خیابان ها مردم امکان تردد ندارند و کودکان برای رفتن به مدرسه مجبور می شوند روی کفش های خود پلاستیک بکشند تا لجن وارد کفشهایشان نشود.

همچنین سخنگوی شهرداری اهواز در همین رابطه گفت: اظهارات اهالی بر این است که این کودک یک ساله در جوی روباز آب در خیابان که عمق نیم متری دارد، سقوط کرده و جان خود را از دست داده است اما هنوز صحت و سقم آن برای ما مشخص نیست.

علی احمدی افزود: در حال پیگیری از طریق پزشکی قانونی برای تشخیص قطعی علت مرگ کودک هستیم و اطلاعات تکمیلی آن متعاقبا اعلام می‌شود.

بر اساس این گزارش، پیش از این نیز چندین بار کودکانی در مناطق مختلف اهواز (اغلب در حاشیه شهر) در جوهای روباز و یا چاه های فاضلاب سقوط کرده و کشته شده اند اما این مساله هنوز حل نشده است.

در سال ۹۶ در پی سقوط یک کودک سه ساله در کانال فاضلاب در کوی منابع طبیعی، دادستان اهواز به پرونده ورود کرد و مدیران شهرداری و آبفا به مراجع قضایی فراخوانده شدند.

منطقه کوی سیاحی در جنوب غربی اهواز جزو مناطق حاشیه و کم برخوردار به شمار می رود که مدت ها است با مشکلات فاضلاب مواجه است. آبگیرهای مرگبار فاضلاب به محل بازی کودکان در این منطقه تبدیل شده که در هفته های اخیر ویدیوی آن در رسانه های و فضای مجازی بازتاب وسیعی داشت.

به گفته مریدی مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب اهواز، تنها ۴۰ درصد طرح جامع فاضلاب در این شهرستان اجرا شده است.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به فوت یک دختربچه به علت غرق‌شدگی در جوی فاضلاب در کوی سیاحی گفت: غرق‌شدگی کودکان در فاضلاب تنها مربوط به اکنون نیست و در سال‌های گذشته نیز موارد غرق‌شدگی در فاضلاب برخی مناطق اهواز رخ داده است.

مهران احمدی بلوطکی با تایید فوت یک دختربچه در جوی فاضلاب در کوی سیاحی، اظهار کرد: منطقه کوی سیاحی از جمله مناطقی است که شبکه فاضلاب شهری ندارد و ما بارها در مورد معضلات فاضلاب کوی سیاحی با استانداری، دادگستری، آبفا و… مکاتبه کرده‌ایم.

به گزارش کولاک نیوز به نقل از مرکز بهداشت غرب اهواز، وی افزود: غرق‌شدگی کودکان در فاضلاب تنها مربوط به اکنون نیست و در سال‌های گذشته نیز موارد غرق‌شدگی در فاضلاب برخی مناطق اهواز رخ داده است و شرکت آب و فاضلاب باید هر چه سریعتر به این معضلات پایان دهد.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: یک سال گذشته شرکت آب و فاضلاب از محل اعتبارات نفت، قراردادی برای اصلاح شبکه فاضلاب بسته‌ است که اکنون پیمانکار در حال فعالیت است اما کار به کندی پیش می‌رود و تاکنون تنها ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.

احمدی بلوطکی درخصوص علت غرق شدن این کودک در فاضلاب، بیان کرد: نبود شبکه فاضلاب در منطقه کوی سیاحی سبب شده است آب‌های سطحی در انتهای این منطقه در محلی که شکل کانال است جمع‌ شوند و اغلب کودکان در کنار این فاضلاب بازی می‌کنند.

وی با بیان اینکه اهالی منطقه از آب کانال برای خنک کردن گاومیش‌های خود استفاده می‌کنند و دام‌های آن‌ها از فاضلاب نیز استفاده می‌کنند، عنوان کرد: وجود فاضلاب در منطقه، سلامتی دام و اهالی را تهدید می‌کند. ما به عنوان متولی امر بهداشت تذکرات لازم را خواهیم داد اما رفع این معضل، خارج از حوزه اختیارات ما است.

احمدی بلوطکی گفت: اکنون در پیک بیماری التور هستیم و ادامه این روند خطر بیماری‌های پوستی و وبا را تشدید می‌کند.

وی با بیان اینکه در فصل زمستان، بارندگی شدت و حدت فاضلاب را بیشتر و مشکلات عدیده‌ای ایجاد می‌کند، عنوان کرد: انتظار می‌رود شرکت آب و فاضلاب به پیمانکاری که اکنون در منطقه فعالیت می‌کند فشار بیارود که زودتر کار را تمام کند، تا دیگر شاهد اینگونه وقایع دردناک نباشیم.

سخنگوی شهرداری اهواز در این رابطه گفت: اظهارات اهالی بر این است که این کودک یک ساله در جوی روباز آب در خیابان که عمق نیم متری دارد، سقوط کرده و جان خود را از دست داده است، اما هنوز صحت و سقم آن برای ما مشخص نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا