انواع شیرینی و کیک

طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین مخصوص و ساده به روش قنادی

دستور پخت شیرینی نان چرخی قزوین

شیرینی نان چرخی یکی از شیرینی های سنتی قزوین است که بافتی بسیار ترد و نرم دارد. شما می توانید این شیرینی را در سه رنگ قهوه ای، زرد و سفید تهیه کنید که در این دستور مدل ساده و سفید آن گفته شده است. از این شیرینی بیشتر برای پذایرایی های عید استفاده می شود اما می توانید در ایام دیگر نیز آن را سرو کنید. امروز در کولاک طرز تهیه شیرینی نان چرخی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد سفید ۵۰۰ گرم
آرد برنج ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۳۷۵ گرم
پودر قند ۳۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۵ عدد
ماست ۱۵۰ گرم
بکینگ پودر ۱ ق چای خوری
هل ۱ ق سوپ خوری
گلاب ۴ ق سوپ خوری
پسته برای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی نان چرخی

مرحله اول: ترکیب کردن و هم زدن مواد

ابتدا بکینگ پودر را در یک کاسه بریزید سپس ماست را به آن اضافه کنید و آن ها را ترکیب کنید و کنار بزارید تا عمل بیاید. روغن جامد را در یک ظرف بریزید و با همزن به قدری هم بزنید تا پوک شود. پودر قند را الک کرده و به روغن بیفزایید و به مدت ۴ دقیقه هم بزنید تا سبک شود. در ادامه هل و گلاب را نیز اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه هم بزنید.

مرحله دوم: اضافه کردن ماست

در این مرحله ماست عمل آمده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید سپس آرد ها را به یکباره اضافه کرده و با نوک انگشت به صورت چرخشی مخلوط کنید تا کاملا خمیر لطیف شود. خمیر تهیه شده را به مدت ۵ ساعت در یک محیط خنک قرار داده و بزارید استراحت کند. در ادامه قالب نان چرخی را روی چرخ گوشت نصب کنید و خمیر را از چرخ عبور دهید.

مرحله سوم: پخت شیرینی در فر

وقتی خمیر را از چرخ عبور می دهید به اندازه دلخواه با قیچی نان چرخی ها را برش زده و کف سینی چرب شده بچینید و روی هر کدام مقداری پسته بریزید. در ادامه فر را از قبل روشن کنید و شیرینی ها را در آن قرار دهید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید.

مرحله چهارم: پخت شیرینی چرخی بدون فر

کف یک تابه یا قابلمه دو طرفه را کاغذ روغنی پهن کنید یا کمی چرب کنید سپس شیرینی ها را در آن بچینید و روی گاز با دمای ملایم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی شما بپزد.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی نان چرخی

  1. ماست را نباید خیلی هم بزنید چون باعث آب انداختن ماست می شود.
  2. بعد از اضافه کردن آرد نباید خیلی با دست آن را مخلوط کنید چون باعث روغن انداختن خمیر می شود.
  3. اگر می خواهید شیرینی چرخی را با رنگ قهوه ای یا زرد تهیه کنید باید از مقداری پودر کاکائو و زعفران دم کرده استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا