گفتگوموسیقیویژه

اوژن محمدی: راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

گفتگوی کولاک با خواننده، آهنگساز و ترانه سرا

اوژن محمدی، متولد بیست و چهار آبان هزار و سیصد و شصت و شش، لیسانس مهندسی عمران، خواننده، نوازنده، تنظیم کننده، ترانه سرا و آهنگساز، با اوژن محمدی که به تازگی ترانه “راه جهان” با صدای او منتشر شده است گفتگویی کوتاه داشته ایم که با هم می خوانیم.

چرا از اینهمه فعالیت هنری خوانندگی را انتخاب کرده اید؟

اگر بخواهم جواب کاملتری به سوالتان بدهم لازم است که بگویم از بین آنها “موسیقی” را انتخاب کردم چون از نظر من صدای خواننده هم مثل کلام یک آهنگ بخشی از تار و پود یک اثر موسیقایی است که یک موزیسین سعی در خلق آن دارد و حالا چرایی انتخاب این راه برای من در عشق به موسیقی خلاصه می شود.

در رابطه با موزیک ویدئوی آخرتان راه جهان صحبت می کنید؟ این کار عاشقانه است؟

برای من تعادل میان عشق و ترس و رهایی انسان از تاریکی خود معنای این جهان است، این راهی است که  مولانا، گاندی، ماندلا، تسلا، بودا و بسیاری از پیامبران و انسانهای آگاه و تاثیر گذار دیگر که شاید بعضی از آنها حتی برای ما شناخته شده نباشند بسته به اقتضای زمان و مکان خود به نحوی در این راه قدم گذاشته اند تا بر این جهان تاثیر گذار باشد، آهنگ راه جهان درک من از این راه با زبانی ساده اما از دل برآمده است، همچنانکه در  ویدئویی که برای این کار ساخته شده سعی شده این پیام به نحوی منتقل شود.

ترانه ها را هم خودتان می نویسید، معیار شما برای نوشتن ترانه ها چیست؟

بله تا الان ترانه ها را خودم نوشته ام، البته ترجیح من این است که از کلام به جای ترانه یا شعر استفاده کنم، شیوه من برای نوشتن کلام در هر آهنگی متفاوت است اما هدف رساندن مفهوم یا پیامی است که لازمه آن هم هماهنگی کامل ملودی، تنظیم و کلام در راستای رساندن آن مفهوم است.

فکر می کنید با توجه به شلوغی مارکت می توانید خودتان را اثبات کنید؟

اساسا من موسیقی را مارکتی نمی بینم، اما باور دارم که ترک ها می توانند تاثیرگذار باشند.

اوژن محمدی

تا امروز چند کار از شما منتشر شده است و استقبال و بازخورد چگونه بوده است؟

به صورت رسمی دو ترک با مجوز  منتشر شده که یکی از آنها در ژانر راک است و ترک دوم هم از آلبومی است که تصمیم بر این است که به صورت تک تک منتشر شود.

پس به فکر تهیه آلبوم و کنسرت هستید؟

بله و در مورد آلبوم هم ابتدا چند ترک به صورت تکی و به صورت موزیک ویدئو منتشر خواهد شد و در نهایت امیدوارم آلبوم در بهار آینده آماده شود.

وضعیت موسیقی داخلی امروز و آینده آن را چگونه می بینید؟

از نظر من سلیقه و آگاهی جمعی نسبت به هر موضوعی کیفیت حال حاضر و آینده آن را رقم می زند، چرا که مثلا وقتی توجه عموم مردم به یک ژانر یا نوع مشخصی از موسیقی می رود طبیعتا موزیسین ها و تولید کنندگان موسیقی هم به سمت تولید آن نوع موسیقی رو می آورند که به نظر من صد در صد مسئولیت من به عنوان یک موزیسین این است که امکانی ببینم و بتوانم با حفظ جذابیت موسیقی برای مخاطب این آگاهی را بالاتر ببرم و به سمت ارزشمندتر شدن هدایت کنم، من شخصا به آینده موسیقی داخلی خوشبین هستم.

سختی ها و شیرینی های این حرفه چیست؟

وقتی اسم هنر به میان می آید به خصوص در وضعیت حال حاضر کشور ما چالش های مالی اولین موانع هستند، به همین دلیل خیلی مواقع هنرمندان مشاغل و حتی تخصص های دیگری هم در کنار حرفه خود برای امرار معاش دارند، موانع دیگری هم مانند قوانین دقیق برای حمایت از حق صاحب اثر مانند قانون کپی رایت و محدودیت های کسب درآمد از پلت فرم های جهانی هم به این چالش ها دامن می زنند، اما در نهایت برای من شیرینی و رضایت در هر مسیری در احساس تعلق داشتن به آن مسیر است، در این صورت هر لحظه حضور در آن مسیر فارغ از چالش ها و یا حتی نتیجه آن همراه با شیرینی و رضایت است، البته برای خود من رسیدن به این بینش با زمان و چالش های زیادی همراه بوده و به همین دلیل هم تعداد زیادی آثار منتشر نشده دارم.

الگویی در این زمینه داشته اید و خواننده های محبوب شما چه کسانی هستند؟

الگوی خاصی نداشته ام اما شخصا برای گوش دادن بیشتر ژانر راک را می پسندم.

باندبازی و مافیا چقدر در این حرفه وجود دارد؟

زیاد!

آرمانشهر و هدف شما در دنیای هنر چیست؟

به نظر من هنر ابزاری است در دستان هنرمند برای تاثیر گذاری بر تمام جنبه های زندگی انسان و هنر آگاهانه می تواند تلنگری باشد تا به انسانها کمک کند تا به یاد آورند که هستند تا خود واقعیشان را بیابند و بخش روشن وجودشان را زندگی کنند.

عباسعلی اسکتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا